W sklepie tak dobrych nie kupisz – Delikatne bułeczki na skondensowanym mleku są delikatne jak puch.
Miskę smarujemy olejem i wkładamy do niej nasze ciasto. Istotną rolę ma tutaj folia, którą przykrywamy miskę. W ten sposób ciasto szybciej nam urośnie. Tak przygotowaną misę kładziemy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po upływie tego czasu, wygniatamy ponownie ciasto w rękach i odstawiamy na kolejne 30 minut. W tym czasie możemy przygotować kruszonkę, wygniatając dłońmi masło, cukier i mąkę. Bierzemy nasze ciasto i dzielimy je parzyście na części. Następnie tworzymy kuleczki, które przykrywamy folią na 10 minut.
Teraz do bułeczek będziemy nakładali nadzienie. Ugotowane skondensowane mleko nakładamy na spłaszczoną kulkę, a krawędzie zwijamy do góry. W ten sposób wyjdzie nam piękna bułeczka z nadzieniem. Ostatnim elementem przepisu jest ich upieczenie. Bułeczki układamy na blaszce, przykrywamy je folią i pozostawiamy na 20 minut.