Twoje wypieki nabiorą super wyglądu dzięki polewie „Czekoladowe Lustro”. Przepis.

Ta polewa sprawi, że Twoi znajomi jeszcze zanim jej spróbują będą prosili o dokładkę! Zachwyci podniebienia i oczy wszystkich Twoich gości. 

Od teraz wszystkie Twoje wypieki nie tylko nabiorą apetycznego wyglądu, ale również będą unikalne i nie do podrobienia.

Składniki:

  • Cukier – 170g
  • Miód – 160g
  • Czekolada mleczna – 170g
  • Woda – 100ml
  • Żelatyna – 1,5 łyżki stołowej
  • Mleko skondensowane – 200g

Sposób przygotowania:

Rozpoczynamy od żelatyny. Do małej miski wlej 40ml wody, następnie wsyp do niej żelatynę i dokładnie wymieszaj. Pozostaw na około 20 minut. Do garnka wlej pozostałą wodę i dodaj do niej miód oraz cukier, wymieszaj i wstaw garnek na kuchenkę. Gdy nasza mieszanina zagotuje się, zostaw ją na ogniu do dwóch minut, nie dłużej!

Następnie wyłącz ogień, a do pojemnika wlej pozostałą żelatynę oraz mleko skondensowane. Tabliczkę czekolady pokrusz na małe kawałki i dodaj do pojemnika z resztą produktów. Następnie wszystko bardzo dokładnie wymieszaj, dopóki czekolada się całkowicie nie rozpuści. Teraz przez sitko przelej powstałą polewę.

Na kratce ułóż swoje ciasto, a pod nią umieść dużą miskę lub na przykład patelnię. W ten sposób podczas podlewania ciasta polewą jej nadmiar spłynie do danego naczynia.

Wskazówka!

Aby równomiernie rozprowadzić polewę zacznij zacznij polewać ją od środka ruchem okrężnym do krawędzi ciasta. Mamy to! Nasza unikalna polewa może teraz zachwycać podniebienia nasze i naszych gości. Udanych wypieków! 

error: Content is protected !!