Lepszy smak niż salami. Jak tylko się skończy robię go ponownie.

Marynowana wołowina jest bardzo pyszna, a do tego możesz przechowywać ją przez długi czas. Podczas przechowywania mięsa pamiętaj, aby go obracać, żeby góra nie wyschła a dół nie był za mokry. Smak jest dużo lepszy niż salami. Musisz spróbować.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Wołowina ( 1 kilogram)
  • sól (100 gram)
  • wódka (150 ml)
  • czarny pieprz (1 łyżeczka)
  • Cukier (100 gram)
  • Olej słonecznikowy ( 3 łyżki)

 

PRZYGOTOWANIE:

1.Do worka wlej olej i wódkę, dodaj sól, pieprz, cukier. Zwiąż worek i potrząsaj nim energicznie.

 

2. Kawałek mięsa (najlepiej jak by miał bardzo mało żył) włóż do worka , następnie zwiąż worek i wymieszaj z przygotowaną marynatą.

3. Przechowuj w lodówce przez co najmniej 3 dni i staraj się obracać dwa razy dziennie, żeby mięso było bardzo dobrze pokryte marynatą.

 

4.Mięso wyjmij z woreczka. Starannie wytrzyj go ręcznikiem papierowym. To już wszystko możesz teraz jeść przygotowaną wołowinę. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!