Te naleśniki można jeść nawet codziennie, choć jesteś na diecie – Zapiekane naleśniki bez mąki.

Te zapiekane naleśniki nie wymagają mąki do przygotowania! Dziwne? Może trochę, ale jednak możliwe.

Jeżeli uwielbiasz takie dania, a nie masz wiele czasu na to, aby je przygotowywać, wówczas trafiłeś idealnie. Zabieramy się za przygotowanie!

Składniki, które będą Ci potrzebne:

  • 6 jaj
  • 500 ml mleka
  • 5 łyżek skrobi
  • masło
  • cukier (według uznania)
  • 150 g śmietany (lub jogurtu naturalnego)
  • 300 g twarożku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

Pięć jajek na samym początku roztrzep widelcem lub trzepaczką. Powoli zacznij do nich dodawać cukier. Następnie stopniowo zacznij dodawać skrobię.

Wszystko dokładnie wymieszaj, a na końcu upewnij się, że w mieszaninie nie zostały żadne grudki. Do tej mieszaniny następnie należy dodać mleko oraz olej słonecznikowy.

Zabieramy się za smażenie naszych naleśników, kiedy ciasto jest już gotowe.

Rozgrzaną patelnię należy posmarować masłem, aby naleśniki nie przywarły do jej dna. Kiedy naleśniki są już gotowe, odłóż je na talerz, a następnie zabierz się za wykonanie nadzienia.

Ten proces jest niezwykle krótki, ponieważ jedyne co należy zrobić to utarcie twarogi z cukrem oraz 1 jajkiem. Gotową masę rozsmaruj na naleśnikach, które następnie zwiniesz w rulon. Twoim następnym krokiem w kuchni będzie położenie naleśników na blaszce do pieczenia i nasmarowanie ich śmietaną (lub jogurtem naturalnym, jak podane w składnikach).

Tak przygotowane danie należy piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec je przez 10 minut. Gotowe, życzymy smacznego!

error: Content is protected !!