Doskonały przepis. Pyszne smażone roladki pekińskie w cieście stały się hitem na mojej imprezie urodzinowej.

Roladki pekińskie to oryginalna przekąska, która zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia!

Przyciąga uwagę na spotkaniach towarzyskich i jako pierwsza znika ze stołu. Twoi znajomi i rodzina będą zachwyceni!

Przepis jest bardzo prosty i szybki, z przygotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze, a roladki będą gotowe w mniej niż 20 minut! Jest to idealne danie zarówno na co dzień, jak i na świąteczny stół – zawsze zachwyca swoim smakiem.

Roladki pekińskie

Przygotowanie jest bardzo proste – gotuj z przyjemnością!

Składniki na roladki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 4-5 jajek
  • 60 g mąki
  • szczypta soli i czarnego pieprzu
  • olej do smażenia

Składniki na nadzienie:

  • 2 pomidory
  • 150 g twardego sera
  • 100 g szynki
  • 1 łyżka majonezu
  • odrobina szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Kapustę pekińską umyj i oddziel od niej 9 dużych liści. Usuń twardą część każdego liścia, a następnie rozbij je tłuczkiem do mięsa – bardzo ważne jest, aby liście były miękkie i dały się formować w roladki. Postępuj tak samo z pozostałymi liśćmi.

error: Content is protected !!