Skradła serce moich gości. Przekąska z kapusty – Jest tak dobra, że każdy prosi o ten przepis.

Odkryj razem z nami przepis na kapustę w cieście. Składników jest tak niewiele, a sprawią, że Twoi goście nie odejdą od stołu.

Już nie musisz przygotowywać drogich przekąsek, którymi chcesz zaskoczyć. Aż trudno uwierzyć, że wystarczy główka kapusty.

Składniki:

  • 3 jaja,
  • 1 główka kapusty,
  • 3 łyżki mąki,
  • 4 łyżki majonezu,
  • sól według uznania,
  • ulubione przyprawy.

Przygotowanie:

Kapustę w cieście przygotujesz w kwadrans. Nastaw w dużym garnku wodę i posól. Do wrzącej wody włóż główkę kapusty, wystarczą 3 minuty. Po tym czasie wyciągnij kapustę i pozwól jej ochłonąć:).

Teraz jest chwila na przygotowanie ciasta. Majonez wymieszaj z jajkami. Następnie dodaj mąkę, sól i ulubione przyprawy. Ciasto najlepiej wymieszać mikserem. Listek kapusty pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę dokładnie maczaj w cieście i smaż na patelni, na gorącym oleju.

Tak przygotowana kapusta w cieście pięknie prezentuje się na talerzu. Przekąska oszczędzi domowy budżet, a domowników i gości wprawi w zdumienie.

Podniebienie zachwyci aromat tak chrupiącej przekąski. Już dziś wypróbuj nasz przepis i podziel się nim z przyjaciółmi.

error: Content is protected !!