Pyszne nadziewane paluszki z ciasta francuskiego z dodatkiem salami, szynki i sera.

Nie masz pomysłu na przekąskę lub kolację? Mam idealny przepis na paluszki nadziewane serem i szynką.

 

Jeżeli lubisz ciasto francuskie posmakuje Ci taka przekąska. Zrobisz je szybko w razie nie zapowiedzianych gości.

Potrzebne będzie:
  • 250 gram ciasta francuskiego
  • 100 gram żółtego sera
  • 50 gram salami
  • 50 gram szynki
  • 100 gram sosu pomidorowego
  • 50 gram pikantnego salami
  • 3 gramy oregano

 

Dodatkowo:
  • 30 gram sosu pomidorowego
  • 20 gram parmezanu

 

Sposób przygotowania:

1. Możesz kupić lub samodzielnie zrobić ciasto francuskie. Gotowe ciasto pokrój w prostokąty, posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i oregano.

2. Na przemiennie połóż salami i szynkę, jednak pamiętaj aby zacząć od salami. Całość zwiń w rulon.

 

3. Na blachę wyłóż papier do pieczenia, a na nim umieść gotowy rulon, , końce ciasta połącz tak aby farsz z niego nie wypadł. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym, posyp parmezanem i oregano.

4. Ciasto piecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!