Pyszny zapiekany kalafior, gotowy w 5 minut.

Koniecznie spróbuj ten rewelacyjny przepis. Jest banalnie prosty i smakuje niesamowicie. Przygotować go możesz na wiele sposobów, zmieniając jeden produkt.

 

Zamiast szynki użyj salami lub kiełbasę, a smak dania będzie całkiem inny.

 

LISTA SKŁADNIKÓW
  • 850 gram kiełbasy lub szynki
  • 1 kg kalafiora
  • Szklanka kwaśnej śmietany
  • Masło
  • 3 jajka
  • Łyżka oleju słonecznikowego
  • Sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

 

2. W osolonej wodzie ugotuj różyczki kalafiora. Masło rozpuść na patelni, następnie przelej go do naczynia żaroodpornego. Ugotowane różyczki przenieś do naczynia.

 

3. Do miski wbij jajko, dodaj śmietanę, posiekaną kiełbasę lub szynkę i dopraw szczyptą soli. Dokładnie wszystko wymieszaj i zalej ugotowane różyczki. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru.

Życzę smacznego!

error: Content is protected !!