Znika ze stołu w mgnieniu oka. Oryginalna przekąska – pyszny smak, nie do opisania.

Przekąski to mała przyjemność, która oprócz tego by była pyszna ważne by posiadała także mnóstwo mikroelementów, witamin, minerałów, czyli była po prostu zdrowa. I o ile zdrowotne hasła mogą się kojarzyć z owocami, to nie zapominajmy, że w wersji wytrawnej również tak się da.

Przekąska z ryby

Ryba jest bogata w zdrowe tłuszcze, kwasy omega 3, a dodatkowo jest po prostu pyszna i można ją serwować w różnych odsłonach oraz z różnymi przyprawami. Tym razem przyjrzymy się rybnej rolce, która jest bardzo szybka w przygotowaniu, a w dodatku pyszna. Idealna jako sycąca przekąska na popołudnie.

Jak przygotować?

2 ząbki obranego czosnku należy przecisnąć przez praskę i wymieszać z posiekanym koperkiem lub pietruszką i majonezem, którego powinno być dość sporo(mały słoik).

Gotujemy 3 jajka na twardo, a następnie obieramy ze skorupki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Wybieramy puszkę ulubionej ryby (bez sosu) i odsączamy ją z płynu. Kolejno przekładamy na talerz, rozdrabniamy widelcem i łączymy z tartym serem żółtym.

Teraz będziemy potrzebować tortilli, którą trzeba posmarować najpierw sosem z majonezem, a następnie przygotowaną rybą.

Na kolejnym placku umieszonym na wierzchu wykładamy jajka i ponownie sos.

Trzecia warstwa to tarty ser i sos.

Cały placek ciasno zawijamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Po wyjęciu kroimy na grubsze kawałki i serwujemy.

error: Content is protected !!