Nie dowiesz się tego w aptece, ale syrop z buraka może być bardziej efektywny niż niejeden antybiotyk.

Okres ten jest jak najbardziej sprzyjający przeziębieniom, więc jeśli już doświadczyłeś niewygodnych objawów, ten naturalny lek pomoże Ci szybko je pokonać!

Idealnym remedium na infekcje, poprawę odporności, kaszel i chrypkę jest domowy syrop z buraka. Możesz go przygotować bez problemu i w każdej sytuacji, co jest szczególnie istotne, gdy czujesz się źle i doświadczasz objawów choroby.

 

Buraczany koktajl pełen witamin jest bezpieczny nawet dla najmłodszych, a co najważniejsze, ma przyjemny smak.

 

Spotkałam się z różnymi przepisami, ale te, które podaję, są sprawdzone i używane w mojej rodzinie od lat. Każdy z nich jest łatwy i szybki do zrealizowania, więc możesz przetestować je wszystkie i wybrać ten, który najbardziej Ci odpowiada.

 

Syrop z buraka, oprócz działania przeciwbakteryjnego i wzmacniającego odporność, również neutralizuje kwasotę organizmu, pomaga w wykrztuszaniu, łagodzi kaszel i ból gardła, redukuje chrypkę i ułatwia oddychanie.

 

Spróbuj 3 przetestowane przepisy na domowy syrop z buraka i wybierz ten, który najbardziej Ci odpowiada!

1. Zetrzyj buraka na tarce, a następnie ugotuj go w niewielkiej ilości wody przez pół godziny. Kiedy burak ostygnie, dodaj taką samą ilość miodu. Dodając trochę soku z cytryny lub pomarańczy, możesz jeszcze bardziej urozmaicić jego smak.

 

2. Wydrąż dużego buraka, następnie napełnij go miodem lub posyp cukrem. Po pewnym czasie burak zacznie naturalnie wydzielać sok.

 

3. Używając sokowirówki lub wyciskarki, wyciśnij sok z buraka i połącz go w równych proporcjach z miodem.

Pamiętaj, że najefektywniejszy jest świeżo przygotowany sok, dlatego nie twórz zapasów i zawsze przechowuj go w lodówce.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!