Każdy je uwielbia – W kilka minut przygotuj te pyszne smażone batoniki twarogowe.

Prezentujemy przepis na bardzo smaczne batoniki twarogowe, które można przygotować nawet w kilka minut.

Deser ten był robiony przez nasze matki i dlatego też warto się z nim zapoznać bliżej i nauczyć się go wykonywać. Smażone batoniki twarogowe są bardzo smaczne i z całą pewnością przypadną do gustu każdemu.

Ich smak i zapach zapada w pamięci na długo. Jeżeli chodzi o twaróg, to do przygotowania tych batoników należy wybierać ten bardziej chudy. W przypadku gdyby kupiony twaróg był zbyt mokry, to należy zostawić go na chwilę, do momentu aż wyschnie. W trakcie smażenia batoników należy pamiętać, aby używać małego gazu i kilkukrotnie je obrócić.

Niezbędne składniki

  •  300 gramów twarogu
  • 1 jajko
  • około 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka śmietany
  • pół łyżeczki sody
  • około 1/8 łyżeczki wanilii
  • pół łyżeczki proszki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki mąki

Przygotowanie

Przede wszystkim twaróg musi zostać dokładnie przetarty, tak aby usunąć wszystkie grudki.

W misce, która na to pozwoli, trzeba połączyć przetarty twaróg, jajko, śmietanę, sodę, sól, proszek do pieczenia oraz mąkę. Wszystkie te składniki muszą zostać dokładnie wymieszane.

Z ciasta, które zostanie stworzone powinny zostać zrobione długie ruloniki.

To właśnie one muszą zostać dokładnie usmażone na patelni.

Dzięki temu wyjątkowe batoniki twarogowe są gotowe.

error: Content is protected !!