Każdy je uwielbia – W kilka minut przygotuj te pyszne smażone batoniki twarogowe.
Prezentujemy przepis na bardzo smaczne batoniki twarogowe, które można przygotować nawet w kilka minut.
Deser ten był robiony przez nasze matki i dlatego też warto się z nim zapoznać bliżej i nauczyć się go wykonywać. Smażone batoniki twarogowe są bardzo smaczne i z całą pewnością przypadną do gustu każdemu.
Ich smak i zapach zapada w pamięci na długo. Jeżeli chodzi o twaróg, to do przygotowania tych batoników należy wybierać ten bardziej chudy. W przypadku gdyby kupiony twaróg był zbyt mokry, to należy zostawić go na chwilę, do momentu aż wyschnie. W trakcie smażenia batoników należy pamiętać, aby używać małego gazu i kilkukrotnie je obrócić.
Niezbędne składniki
-  300 gramów twarogu
- 1 jajko
- około 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka śmietany
- pół łyżeczki sody
- około 1/8 łyżeczki wanilii
- pół łyżeczki proszki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki mąki
Przygotowanie
Przede wszystkim twaróg musi zostać dokładnie przetarty, tak aby usunąć wszystkie grudki.
W misce, która na to pozwoli, trzeba połączyć przetarty twaróg, jajko, śmietanę, sodę, sól, proszek do pieczenia oraz mąkę. Wszystkie te składniki muszą zostać dokładnie wymieszane.
Z ciasta, które zostanie stworzone powinny zostać zrobione długie ruloniki.
To właśnie one muszą zostać dokładnie usmażone na patelni.