Zapomnij o bólu, są kilkakrotnie lepsze niż chemia. Zioła, które przywracają chrząstkę wnikając w stawy.

Znana na całym świecie zielarka, Elena Fedorovna Zaitseva, została zaproszona przez opatów świątyń i klasztorów do współpracy.

Spotykając się z ludźmi i opowiadając, jak działa zdrowotna moc korzeni, dzieli się swoją wiedzą o medycynie naturalnej, którą zdobyła w ciągu 8 lat zajmowania się ziołolecznictwem. Wiedza Eleny jest tak ceniona, że występuje ona nawet przed wykładami z ziołolecznictwa prowadzonymi przez certyfikowanych pracowników instytucji medycznych.

Jedno ze słynnych zdań powtarzanych przez Elenę brzmi: „Jeśli nie chcesz zachorować, wykop trzy korzenie – łopian, trawę pszeniczną i mniszek lekarski. Z tych korzeni zrobisz wywar i wypijesz go”.

Korzeń łopianu.

Na swoim wieloletnim doświadczeniu Elena Fedorovna opiera założenie, że korzeń łopianu leczy wszelkie choroby onkologiczne. Wspomaga również kuracje dolegliwości takich jak zapalenie oskrzeli, zapalenie zatok, cukrzyca, wspomaga regenerację stawów, naczyń krwionośnych i serca.

Zdrowotna moc korzeni łopianu łagodzi objawy zapalenia pęcherzyka żółciowego czy występowania kamieni nerkowych. Ten korzeń może wyleczyć w ciągu 2-3 miesięcy uporczywe zapalenie wątroby typu C. Korzeń tej rośliny z powodzeniem można stosować też w leczeniu łuszczycy, wypadania włosów, toczenia rumieniowatego, wspomagająco na owrzodzenia, odleżyny, wypryski czy ropne rany.

Korzeń trawy pszenicznej.

Jest to bardzo powszechna roślina. Można ją znaleźć w prawie każdym ogrodzie. Podobnie jest z jej zastosowaniem – leczy niemal każdą dolegliwość. To właśnie sprawia, że od lat ratuje życie wszystkich zwierząt, zarówno tych dzikich jak i domowych.

Ludzie od lat stosują wywar z kłączy trawy pszenicznej do zmniejszania opuchlizny, obrzęków, zaburzeń i stanów zapalnych pęcherza.

Jego picie wspomaga leczenie kamieni nerkowych i pęcherzyka żółciowego, wszystkich chorób płuc i jelit, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, osteochondrozy, skazy wysiękowej czy dysfunkcji jajników u kobiet. Wywar z korzenia trawy pszenicznej jest także środkiem przeciwbólowym w reumatyzmie czy zapaleniu stawów.

Korzeń mniszka lekarskiego.

Pomaga w leczeniu raka żołądka i wątroby, a także w walce z anemią. Używa się go również w dolegliwościach takich jak stany zapalne węzłów chłonnych czy zapalenia stawów. Według słów znanej zielarki największą moc mają korzenie roślin zebrane wczesną wiosną. Można je również wykopać jesienią. Potem należy je dokładnie umyć i zasuszyć.

Elena podaje przepis na prawidłowo zaparzone korzenie. Zasuszone korzenie należy posiekać. Następnie odmierzyć jedną łyżkę i zalać ją dwiema łyżkami wrzącej wody. Gotować powstałą mieszankę przez 10 minut, a następnie odstawić na 2 godziny. Przed wypiciem należy przecedzić wywar i spożywać po ½ łyżki 3 razy dziennie na ok. 15 minut przed posiłkiem.

Taki wywar możesz przygotować oddzielnie z korzeni  każdego z ziół – mniszka lekarskiego, łopianu czy trawy pszenicznej (pić oddzielnie co tydzień) albo wymieszać je w równych proporcjach.

Według Eleny taka kuracja powinna trwać co najmniej miesiąc. Po około 5-dniowej przerwie można rozpocząć kurację od nowa. W przypadku ostrych zapaleń i uciążliwych dolegliwość wywary z korzeni należy pić przynajmniej przez 3-5 miesięcy.

error: Content is protected !!