Robię to ciasto od razu na cały tydzień, mam świeże wypieki każdego ranka na stole. Poznaj przepis

Robię w weekend to ciasto i bułeczki na cały tydzień, codzienne rano świeże bułeczki na śniadanie.

 

 

Ciasto te można przechowywać nawet przed 7 dni w lodówce.  Codzienne można piec porcje świeżych pysznych bułek. Stosując ten przepis, nigdy na śniadanie nie zabraknie w Twoim domu pieczywa. Bułki z tego przepisu są miękkie i giętkie.

 

Potrzebne składniki:

  • 650 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 2 jajka
  • Suche droższe 11 g /  w przypadku świeżych drożdży należy użyć 3 razy więcej
  • Szczypta soli
  • Cukier 100 g

Sposób wykonania:

Wróć1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!