Gołąbki po cygańsku – oryginalny tradycyjny przepis na pyszne gołąbki. Lepszych w życiu nie jadłam

Dzisiejszy przepis przyniesie nutę nostalgii z dawnych lat, a znalezieniem go gdziekolwiek indziej będzie graniczyło z niemałym wyzwaniem.

Zacznijmy jednak od początku, do przyrządzenia cygańskich gołąbków będziesz potrzebować: 
  • sto gram ryżu,
  • jeden kilogram mielonej wieprzowiny,
  • jeden kilogram liści kapusty,
  • cztery cebule,
  • jedną marchew,
  • jedną paprykę,
  • jednego pomidora,
  • trzy łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej roślinny,
  • liść laurowy,
  • sól, pieprz oraz inne przyprawy.

 

 

Jeśli wszystkie składniki są już przygotowane, można brać się do pracy! Liście kapusty przygotuj jak do klasycznych gołąbków, podczas gotowania kapusty, oddziel od niej liście.

Wróć1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!