Goście stale proszą o ten przepis. Paszteciki z kapustą stały się moim hitem każdego przyjęcia.

Drożdżowe paszteciki z kapustą, to wspaniała propozycja na obiad, święta lub na przyjęcie. Idealnie smakują same lub w towarzystwie czerwonego barszczu.

 

Jeśli nie lubicie kapusty, to śmiało możecie nadziać takie paszteciki innym farszem, np. pieczarkowym lub serowo-grzybowym. Koniecznie spróbujcie tego sprawdzonego przepisu.

 

Składniki:

 

Na ciasto:

  • 450 g mąki pszennej
  • 260 ml wody
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej do smażenia pasztecików

 

Na farsz do pasztecików:

  • 1 kilogram kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1/4 łyżeczki suszonej mięty
  • 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • pęczek pietruszki
  • pęczek koperku
  • 5 łyżek oleju

 

Przygotowanie:

Wróć1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!