Rurki z kremem stanowią świetną przekąskę. Przygotuj je według naszego przepisu a nie pożałujesz.

Najpierw przygotuj mieszankę mąki, tłuszczu i kwaśnej śmietany. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aby uzyskać ciasto. Zawiń je w folię i pozostaw na kilka godzin.

Nawlecz ciasto na rurki, układając je w paski o szerokości około 2 milimetrów. Do posmarowania rurek użyj roztrzepanego jajka. Piecz rurki w piekarniku przez 12-15 minut lub do momentu, aż będą złociste. Po zakończeniu pieczenia wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Teraz, delikatnie wyjmij ciasto z rurek. Uważaj jednak, ponieważ będzie się kruszyć.

Kolejnym krokiem jest wzięcie 120g cukru pudru i ubicie go na sztywną pianę. Następnie dodajemy 240g cukru pudru do wody. (Wody nie powinno być zbyt dużo, aby nie można było go zanurzyć) Podgrzewamy mieszaninę do 120°C.

Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!