Nowa wersja klopsików z twarogiem. To fantazyjne połączenie zachwyci Twoje kubki smakowe, jeśli jeszcze go nie próbowałeś.

W misce połącz mięso mielone, jajka, sól i pieprz. W osobnej misce wymieszaj twarożek, a następnie dodaj go do mięsa. Połącz wszystkie składniki. Następnie zetrzyj na tarce i przeciśnij przez praskę czosnek. Dodaj oba składniki do miski. W osobnej misce wymieszaj bułkę tartą z wodą, a następnie dodaj ją do mięsa.

 

 

Ułóż pokrojone kotlety na blasze do pieczenia. Wielkość kotletów można dostosować do własnych upodobań. Włóż klopsiki do piekarnika nagrzanego do 180° Celsjusza. W czasie, gdy mięso się gotuje, przygotuj sos.

 

 

W rondelku rozpuść masło. Następnie energicznie wymieszać i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy mąka nabierze złotobrązowego koloru, dodajemy wrzącą wodę. Następnie dodaj sól i pieprz, a potem śmietanę. Klopsiki pieczemy w piekarniku przez ok. 30-35 minut.

 

 

Czas pieczenia zależy od wielkości klopsików. Najlepiej przetestować je, wyjmując jednego z nich. Jeśli klops jest jeszcze ciepły w środku, można bezpiecznie wyłączyć piekarnik. Klopsiki można podawać z kaszą, ryżem lub makaronem, polewając je sosem.

Smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!