Oto 3 najlepsze przepisy na smaczne zupy, które robiła moja babcia. Zdrowe i pyszne – każdemu zasmakują, bez sztucznych dodatków

 

Jedna z najprostszych zup, przygotowana z łatwo dostępnych składników, która świetnie rozgrzewa w zimne popołudnia.

Potrzebne składniki:

  • 700 g dowolnego mięsa mielonego
  • 250 g cebuli
  • 150 g marchewki
  • 350 g ziemniaków
  • 50 makaronu
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku: sól, pieprz, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, koper

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokrój. Połowę wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw solą i pieprzem. Mokrymi dłońmi formuj małe pulpeciki. Pozostałą cebulę podsmaż. Ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą i gotuj 10 minut na małym ogniu.

Dodaj pokrojoną marchewkę i gotuj kolejne 5 minut. Przełóż do garnka klopsiki, dopraw przyprawami i gotuj kolejne 10 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj makaron. Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Zupa ziemniaczana

Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!