You might also like
Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj pokrojone masło i zagnieć szybkimi ruchami tak, żeby otrzymać konsystencję kruszonki. Następnie dodaj żółtka oraz pozostałe składniki i całość zagnieć na elastyczne ciasto. Podziel na dwie części, każdą zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum pół godziny.
Po tym czasie połowę ciasta wyłóż do brytfanki, nakłuj widelcem i wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30-35 minut. Na koniec wystudź.
W drugiej formie do pieczenia umieść pozostałe ciasto, na nim rozprowadź masę bezową, wyrównaj i posyp migdałami. Piecz 40 minut w 170 stopniach. Wystudź.
4 łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudź. Kremówkę zmiksuj na sztywno z pozostałym cukrem pudrem, powoli wlewaj żelatynę.
Comments are closed.