Delikatne jak puch bułeczki z mlekiem skondensowanym – moja rodzina je uwielbia

Tak delikatne i smaczne bułeczki pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Nadzienie z mleka skondensowanego nadaje im niepowtarzalnego smaku. Poniżej przedstawiamy sposób jak krok po kroku wykonać tak pyszny deser.

Składniki na ciasto:

  • 400-420 gram mąki
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 50 gram masła
  • 7 gram drożdży
  • jedno jajko
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju roślinnego

Składniki na kruszonkę:

  • 30 gram mąki
  • 15 gram masła
  • 30 gram cukru

 

Przygotowanie krok po kroku:

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!