Delikatny sernik „Łzy Anioła” na szybko. Raz, dwa i gotowe. Najlepszy jaki jadłam!

Ciasto sernik z rosą ma również drugą, piękną nazwę „Łzy Anioła”. Deser jest prosty do wykonania, a jednocześnie bardzo efektowny. Sernik będzie idealny na wszelkie uroczystości, święta i specjalne okazje, a także gdy będziemy chcieli zaimponować komuś swoimi zdolnościami kulinarnymi.

 

 

Jest bardzo delikatny, a po ostygnięciu można zauważyć dość magiczny efekt w postaci rosy na wierzchu ciasta. Poniżej przedstawiamy jak krok po kroku przygotować to urocze ciasto.

 

 

Składniki:

Ciasto:

  • mąka 250 gram
  • masło 80 gram
  • jajko 1 szt.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier 2 łyżki

 

 

Nadzienie:

  • twaróg 500 gram
  • kasza manna 1 łyżka
  • kwaśna śmietana 100 gram
  • żółtka 3
  • cukier 100 gram
  • szczypta waniliny

 

Dekoracja:

  • białka 3 jaj
  • cukier puder 3 łyżki

 

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.  Masło pokroić. Wymieszać z mąką.  Jajko ubić z cukrem i dodać do mąki. Wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut.

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!