Nie jadłaś jeszcze tak dobrych naleśników z mięsem. Nikt nie robi lepszych

Przygotowanie

Do głębokiej miski wbij 4 jajka, a następnie dodaj cukier i sól. Tak przygotowane składniki ubijaj mikserem. Do ubitej masy dodaj 600 ml mleka, mąkę oraz olej słonecznikowy.

Całość dokładnie wymieszaj. Z tak powstałego ciasta, smaż na niewielkim ogniu cienkie naleśniki.

Kolejnym krokiem jest przygotowanie farszu. W tym celu przepuść przygotowaną wieprzowinę oraz filet z kurczaka przez maszynkę do mielenia mięsa. Pamiętaj o uprzednim dodaniu do mięsa pokrojonej w kostkę cebuli.

 

 

Kolejno dodaj 100 ml mleka, przyprawy, a całość dokładnie wymieszaj. Przekrój usmażone naleśniki na pół. Na każdą z połówek nałóż łyżką niewielką ilość nadzienia i złóż w kształt trójkąta.

Po ukończeniu powyższych czynności rozbij widelcem 3 jajka, wlej do nich 50 ml mleka i dopraw szczyptą soli. Następnie zanurz przygotowane naleśniki w cieście.

Na rozgrzaną patelnię dodaj oleju słonecznikowego i smaż naleśniki z obu stron, tak, żeby nabrały one rumianego koloru.

Aby naleśniki nie były zbyt suche czy niedosmażone, najlepiej smażyć je około 4 minut na każdą ze stron. W tej kwestii czas ma duże znaczenie, ponieważ należy pamiętać, że mięso musi być całkowicie usmażone.

Gotowe naleśniki wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Tym sposobem usuniesz z nich nadmiaru tłuszczu, który pozostał po smażeniu. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!