Tak przygotowanie mięso zawsze jest soczyste i rozpływa się w ustach. Super wskazówki od doświadczonej kucharki

Jeśli jesteś miłośnikiem dobrze wysmażonego, soczystego mięsa, to trafiłeś idealnie!

Dzisiaj poznasz tajniki brazylijskiego sposobu gotowania wołowiny. Jesteśmy pewni, że ten przepis sprawi, że Twoje mięso będzie miało doskonały smak, zapach, a także wygląd!

To będzie Ci potrzebne w kuchni:

  • 700 g wołowiny
  • 200 ml białego wina wytrawnego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml octu z białego wina
  • 1 kg soli
  • 5 sztuk ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka rozmarynu

 

Twoim pierwszym krokiem w kuchni będzie stworzenie marynaty na mięso. Na początku wymieszaj ocet winny, białe wino oraz oliwę z oliwek.

Do mieszaniny dodaj rozmaryn i pieprz. Wymieszaj wszystko razem i marynata jest gotowa!

Następnie dokładnie umyj mięso. Umytą wołowinę poodciskaj na ręczniku papierowym, a następnie zostaw w marynacie na dwie godziny.

 

 

Po upływie określonego czasu nastaw piekarnik na 195 stopni i umieść mięso w formie do pieczenia, zalej je marynatą. Wołowinę przykryj papierem do pieczenia, na który następnie wsyp kilogram soli.

 

 

Formę z mięsem wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upływie pół godziny pokrój mięso na cienkie plasterki.

Danie jest gotowe! Mamy nadzieję, że Twój obiad będzie przepyszny i udany. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!