Pyszne zrazy z mięsa mielonego, które pokocha Twoja rodzina – koniecznie zapisz ten przepis.

Pyszne zrazy z mięsa mielonego, które pokochasz Ty i Twoi najbliżsi!

Składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania tej potrawy są następujące:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • jedno jajko,
  • jedna duża cebula,
  • 15 dag boczku parzonego lub wędzonego,
  • dwa ogórki kiszone,
  • bułka tarta,
  • sól,
  • olej,
  • pieprz,
  • sos pieczeniowy Winiary ciemny,
  • trzy liście laurowe oraz trzy ziarna ziela angielskiego.

Sposób przygotowania:

Przygotowanie potrawy należy zacząć od dodania do mięsa mielonego posiekanej cebuli, soli, pieprzu, a także jajka. Wszystko należy ze sobą dokładnie wymieszać. Następnie musimy uformować placki o grubości mniej więcej 1 cm.

Pozostałości cebuli, jak również boczek oraz ogórki należy pokroić w kostkę i ułożyć je na każdym placku. Następnie posypujemy je solą, słodką papryką i pieprzem.

 

 

Mięso formujemy jak zrazy.

A następnie każdy z nich powinien zostać dokładnie obtoczony w bułce i usmażony z każdej strony na oleju. W następnej kolejności zrazy musimy zalać wodą i dodać do nich liść laurowy oraz ziele angielskie.

Potrawa powinna być gotowana przez około 30 minut. W tym samym czasie do zimnej wody dodajemy sos pieczeniowy, który następnie powinniśmy wlać do naszej potrawy.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!