Roladki z kurczaka nadziewane – Kiedy nadzienie przygotuje się według tej metody, ich smak jest nieziemski. Znikają z talerzy w mgnieniu oka.

Produkt jakim jest drób jest niezwykle uniwersalny i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju dodatkami. Wydobywa swój wyjątkowy smak zarówno z warzywami, grzybami, ryżem jak i ziemniakami.

 

Drób jest też niezwykle zdrowy i zalecany przede wszystkim dla osób z alergiami pokarmowymi. Wyjątkowo smakuje naszym najmłodszym.

 

Tak więc, koniecznie zapoznaj się z przepisem na roladki drobiowe z niezwykle smakowitym i aromatycznym serowym nadzieniem. Wypróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 500 g filetów z kurczaka
  • 100 g serka do smarowania
  • 40 g drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku, bułka tarta
  • olej słonecznikowy

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Filety z kurczaka umyj, oczyść i osusz papierowym ręcznikiem, a następnie przekrój każdy z nich na pół i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka, używając do tego folii spożywczej. Pamiętaj, że mięso drobiowe jest bardzo delikatne i łatwo można uszkodzić jego strukturę. Gotowe plastry mięsa przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki. W tym czasie, przygotuj pyszne nadzienie.

 

2. Cebulę obierz i pokrój na drobną kostkę. Następnie podsmaż ją na patelni z olejem, a gdy zacznie się szklić – dodaj obraną i startą na grubych oczkach marchewkę. Podsmaż wszystko na małym ogniu, mieszając często, aż warzywa będą miękkie.

 

3. Serek do smarowania pokrój na małe kawałki i stop w małym garnku na niskim ogniu, często mieszając, aby uzyskać gładką, jednolitą masę.

 

4. Następnie, do stopionego sera dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, orzechy włoskie i dokładnie wszystko wymieszaj.

 

5. Na każdym kawałku mięsa nałóż łyżkę nadzienia na brzegu i ciasno zawiń, upewniając się, że wszystkie brzegi są dobrze zamknięte. Jeżeli potrzebujesz, możesz zabezpieczyć roladki wykałaczkami.

 

6. Każdą roladkę najpierw zanurzaj w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, a potem smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony.  Gotowe!

 

 

Roladki z kurczaka przyrządzone w ten sposób są smakowite niezależnie od tego, czy podane na gorąco czy na zimno. Zwykle serwuję je z delikatnym puree z ziemniaków i kompozycją świeżych surówek. Życzę smacznego posiłku!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!