Sernik „Delicja” – najsłodszy sernik, jaki kiedykolwiek miałam okazję kosztować. Jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie pół godziny, a efekt końcowy z pewnością oczaruje każdego degustatora.

Oto wyjątkowa propozycja dla wszystkich wielbicieli sernikowych smakołyków. Szybko i łatwo z dostępnych składników przygotujesz ten deser, a Twoi najbliżsi będą błagać o dokładkę… Czas na kulinarną magię!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 600 ml śmietany 30%
  • 80 g cukru
  • 80 g budyniu waniliowego
  • 15 g cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • delicje szampańskie wiśniowe

 

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:
  • 150 g czekolady
  • 150 g śmietany 30%

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W obszernej misce połącz ze sobą śmietanę, twaróg, jajka, cukier oraz budyń.

2. Przygotuj formę o średnicy 24 cm – wyłóż ją papierem do pieczenia i na całej powierzchni dna ułóż delicje. Następnie zalej je masą serową i wyrównaj powierzchnię za pomocą szpatułki.

3. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez około 30-40 minut.

 

4. W międzyczasie przygotuj polewę: W kąpieli wodnej rozpuść połamaną czekoladę ze śmietanką. Polewa powinna być jednolita i gładka.

5. Upieczone ciasto wystudź i polej przygotowaną polewą. Voila!

 

Przed podaniem, ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aby nabrało odpowiedniej konsystencji. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!