You might also like
1. Rozpuść galaretki w 1/2 litra wrzącej wody i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie, na patelni podpraż wiórki kokosowe z masłem i cukrem. Wiórki powinny nabrać złotego koloru.
2. Używając miksera, ubij śmietanę na sztywno na wysokich obrotach. Bez przerywania ubijania, ale już na mniejszych obrotach, dodawaj cukier puder, cukier waniliowy i stopniowo twaróg. Gdy uzyskasz jednolitą, gładką masę, dodaj ostudzoną galaretkę. Masa powinna zacząć lekko gęstnieć, aby herbatniki na dnie formy nie unosiły się.
3. Na dnie formy o wymiarach 20×20 cm, wyłożonej folią aluminiową, ułóż herbatniki, zalej masą serową, a na wierzchu posyp podprażonymi wiórkami kokosowymi. Aby masa całkowicie stężała, wstaw sernik do lodówki na całą noc.
Comments are closed.