You might also like
Muszę przyznać, że misja się udała, dzięki czemu moi bliscy regularnie cieszą się pysznym, zdrowym przysmakiem. Niezwykłe połączenie smaków powoduje, że bułeczki znikały z talerza niemal natychmiast. Nikt nie potrafi im się oprzeć. Do roboty!
1. Twaróg rozdrobnij widelcem i wymieszaj z solą oraz masłem pokrojonym na małe kawałki.
2. Następnie, dodaj połowę przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i dobrze wszystko połącz. Na sam koniec, stopniowo dodaj resztę mąki, wymieszaj i zagnieć jednolite, gładkie ciasto.
3. Uformowane ciasto, podziel na dwie równe części, a każdą z nich zroluj w wałek. Następnie rozwałkuj je na prostokąty o grubości 2-3 mm. Ewentualnie nierówne brzegi odetnij.
4. Tak przygotowane kawałki ciasta, posyp cukrem, wiórkami kokosowymi i zroluj je w ścisłe rulony.
5. Każdy rulon, pokrój na kawałki o długości 5 cm i ułóż na blaszce, pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez około 20 minut. Gotowe!
Comments are closed.