Każdy pokocha te smażone batoniki twarogowe. Kilka minut i gotowe

Musisz spróbować tych smażonych batoników twarogowych! Ich zapach przyciągnie każdego, a smak sprawi, że będą chcieli więcej.

Pamiętaj, żeby wybierać najmniej tłusty twaróg, a jeżeli jest on zbyt mokry, należy go otworzyć i poczekać chwilę, aż wyschnie. Dla lepszego efektu batoniki smaż na małym ogniu, z obu stron.

Co będzie Ci potrzebne?

  • 300 g twarogu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczka soli
  • 1/8 łyżeczka wanilii
  • 2 łyżeczki cukru pudru (do dekoracji, wedle uznania)
  • 2 łyżeczki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody

 

Na początku należy dokładnie przetrzeć twaróg, aby usunąć wszystkie grudki.

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!