Każdy pokocha te smażone batoniki twarogowe. Kilka minut i gotowe

 

 

Następnie przygotuj miskę, w której połączysz twaróg, jajko, cukier, śmietanę, sól, sodę, proszek do pieczenia, wanilię, mąkę. Składniki należy dokładnie wymieszać.

 

 

Powierzchnię roboczą posyp mąką i zagnieć dobrze ciasto. Następnie z ciasta uformuj długie ruloniki.

 

 

Podziel je na wybranej przez siebie długości batoniki. Wrzuć je na patelnię i smaż po obu stronach, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe batoniki posyp cukrem pudrem dla lepszego wyglądu i smaku.

 

 

Batoniki twarogowe są gotowe do podania. Jesteśmy pewni, że zasmakują każdemu, kto je spróbuje. Smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!