Dzięki tym trikom duszona kapusta wychodzi przepysznie. Kilka ważnych wskazówek.

Kuchnia słowiańska kojarzy się z kilkoma produktami i na pewno należy do nich duszona kapusta.

Podaje się ją w formie osobnego dania, np. z grzybami, kiełbasą lub ziemniakami albo jako dodatek. Tradycyjnie, do jej przygotowania, wybiera się białą lub czerwoną kapustę.

Kapusta działa prozdrowotnie na organizm człowieka. Przede wszystkim jej spożycie jest zalecane dla osób z podwyższonym cholesterolem. Poza tym wzmacnia odporność oraz dobrze działa na układ nerwowy.

Czym się kierować podczas zakupu kapusty i jak samodzielnie przygotować ją w domu? Oto kilka podpowiedzi!

Kapusta Biała

Kiedy w sklepie lub na bazarku natrafisz na białą kapustę, wybierz warzywo o świeżych, zielonych liściach. Kapusta powinna być też dosyć twarda. Do przygotowania duszonej, kapusty będzie Ci potrzebna jeszcze cebula, marchewka, pomidory lub pasta pomidorowa…

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!