Makowiec z twarogiem – najlepszy przepis jaki znam. To ciasto skusi każdego łasucha

Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na pyszny makowiec, który skradnie serca wszystkich domowników oraz gości, to jesteś w idealnym miejscu.

Makowiec ten nie tylko będzie smakował wyśmienicie, ale z pewnością spodoba Ci się jego smakowity wygląd. Ciasto wyrośnie wysokie, a dodatek twarogu sprawi, że zyska on nowy, unikalny smak, którego nie będzie można zapomnieć.

 

 

Przygotowanie makowca nie powinno sprawić żadnych problemów, a składniki potrzebne do upieczenia ciasta dostaniesz bez problemu w większości sklepów spożywczych.

Składniki potrzebne do upieczenia makowca z twarogiem

Ciasto:

  • mąka – 190 g
  • masło – 90 g
  • cukier – 80 g
  • szczypta soli

Nadzienie makowca:

  • mleko – 450 ml
  • masło – 60 g
  • cukier – 90 g
  • mak – 100 g
  • jajko – 1 szt.
  • kasza manna – 90 g
  • twaróg – 150 g
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

Wróć1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!