Mięso marynowane z cebulą – każdy na moich urodzinach się zajadał. Lepsze niż jakakolwiek kiełbasa

Wieprzowina w formie gotowanej nie gości zbyt często na polskich stołach.

Jeśli wykonasz ją według tego przepisu, zmienisz trendy kulinarne wśród rodziny i znajomych! Spróbuj aromatycznego, marynowanego mięsa z cebulą i ziołami.

 

 

Składniki:

  • 0,5 kg wieprzowiny,
  • 3 ziarenka pieprzu czarnego,
  • 4 goździki,
  • 2 listki laurowe,
  • 3 cebule,
  • 1 pęczek świeżej kolendry,
  • 1 papryczka chili,
  • 50 ml wody,
  • 90 ml soku z cytryny,
  • 2 łyżki octu balsamicznego,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu,
  • 0,5 łyżeczki majeranku,
  • 1 łyżeczka natki pietruszki,
  • 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki.

Przygotowanie:

Doprowadź wodę w garnku do wrzenia. Umieść w nim mięso oraz: pieprz w ziarnach, liście laurowe, goździki i 1 cebulę. Gotuj na średnim ogniu przez 0,5 godziny. Po tym czasie dodaj sól i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!