You might also like
Boczek bez skóry, pokrój w kostkę o grubości ok. 1 cm. Przypraw go solą i pieprzem do smaku. Do pokrojonego boczku, dodaj startą na tarce o grubych oczkach marchewki i drobno pokrojonej cebuli. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na ok. 30 minut. Kolejną czynnością będzie dodanie startej marchewki i posiekanej cebuli.
Po tym czasie, wbij jajko i ponownie wymieszaj. Teraz, podziel wymieszane składniki na dwie porcje. Każdą włóż do osobnego rękawa do pieczenia i zwiń je ciasno, wypuszczając możliwie całe powietrze. Końce rękawów mocno zwiąż, aby do końca został w takiej postaci.
Ułóż rolady na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 170°C. Piecz rolady przez 1 godzinę. Kiedy całkowicie wystygną, włóż je do lodówki na całą noc, przyciskając je czymś ciężkim (ok. 1 kg.). Przed podaniem, usuń folię i pokrój w plasterki o dowolnej grubości.
Comments are closed.