Ten przepis zainspiruje Cię do zrobienia cukinii.

Możesz zrobić pyszny i niedrogi posiłek z zaledwie kilku składników.

Jesteście gotowi na coś zupełnie innego i niepowtarzalnego. Ta rolada zrobi na wszystkich wrażenie i będziesz ją robić częściej. Ta rolada jest szybka i łatwa w przygotowaniu, dzięki czemu jest idealna zarówno na popołudniową herbatę, jak i na kolację. Na pewno nie będziesz się nudzić!

 

 

Ta rolada jest świetna do ograniczenia węglowodanów w diecie. Nie ma w niej mąki. Można ją zabrać na zimno do pracy, aby w przerwie na lunch zjeść coś zdrowego.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 150g sera żółtego cheddar w plastrach
  • 1 cukinia
  • Sól i pieprz
  • Olej

Jak zrobić roladę?

Cukinii nie trzeba obierać. Wystarczy, że dobrze ją umyjesz. Za pomocą grubej tarki zetrzyj ją na tarce.

 

 

Chipsy będą wilgotne, więc odsącz z cukinii sok i dobrze ją odciśnij. Rozgrzej trochę oleju na patelni i smaż warzywa, aż się zrumienią.

 

 

Wymieszaj jajka w misce. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj masę jajeczną z usmażoną cukinią i dobrze wymieszaj.

 

 

Umieść jajka i cukinię na tej samej patelni.

 

 

Gotuj mieszaninę na średnim ogniu, aż będzie dobrze połączona, a spód będzie złotobrązowy. Użyj łopatki, aby przerzucić naleśnik na talerz lub pokrywkę. Po zdjęciu naleśnika z patelni, odwróć go do góry nogami i umieść na nim pokrywkę. Gotuj naleśniki jeszcze przez kilka minut, aby zrumienić je z drugiej strony.

 

 

Przełożyć naleśnik na papier do pieczenia. Na naleśniku ułożyć plasterki sera, a następnie zawinąć papier wokół niego.

 

 

Pozostawić roladkę do ostygnięcia.

 

 

Po zastygnięciu i schłodzeniu ostrożnie zdjąć zawiniątko i pokroić na kawałki.

 

 

Ten przepis jest świetny, jeśli potrzebujesz zrobić szybki posiłek, możesz też przygotować go na noc przed. Roladę możesz podawać na przyjęciach. Jest prosta w wykonaniu i smakuje wyśmienicie. Zostanie doceniona przez Twoją rodzinę i przyjaciół.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!